19.11.11

Your Hand In Mine / music stories







Οι Your Hand in Mine (βλέπε . Explosions In The Sky) είναι δύο  τύποι  από τη Θεσσαλονίκη, ο Μάνος και ο Γιώργος. Το project αυτό ξεκίνησε το 2006 . Η μουσική τους βασίζεται κυρίως στα ακουστικά όργανα και  αυτοσχέδια (παιδικά κυρίως) όργανα και συσκευές , (wurlitzer piano, melodica, toy piano, ukulele , toy synth, mandolin, glockenspiel, zither,)  με επιρροές από την  ευρωπαική κυρίως  folk και την post rock . Οι Your Hand in Mine χρησιμοποιούν τεχνικές  looping και  κυρίως παίζουν μια πολύ όμορφη μουσική δωματίου η οποία σίγουρα χαρακτηρίζεται και ως film music  .

 

 Το 2007, κυκλοφορούν  μόνοι τους (100 κόπιες)  το «Your Hand in Mine EP», έχοντας αφετηρίες στη δυτικοευρωπαϊκή φολκ, αλλά και στον πειραματισμό . Λίγο  καιρό μετά κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο τους με label από την  Inner Ear το «Every Night Dreams» (μουσική για την «Yogoto no Yume», την ταινία μικρού μήκους του Mikio Naruse), το οποίο παρουσιάζουν ζωντανά στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

  Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το δεύτερο album τους με τίτλο  ‘ The garden novels’  (Inner Ear)  . Ο  δίσκος αυτός  με λίγα λόγια ακροβατεί ανάμεσα σε σκοτεινά βάλς , παράξενες μελωδίες που είναι και δεν είναι ταραντέλες ("A Boy and the Birds")    


 

 Έχουν αυτό το παράξενο άρωμα του δρόμου και της γειτονιάς που πάντα φέρνει ωραίες αναμνήσεις και αν και ο δίσκος έχει  μια σταθερή δυναμική και δεν ξεφεύγει από τον συνηθισμένο  ήχο , δεν σου αφήνει περιθώρια να ζητήσεις κάτι άλλο . Απλά είναι στο χέρι σου κατά πόσο θα είσαι σε θέση να τον ακολουθήσεις και να μπείς στην ιστορία του και αν θέλεις να τον ‘ξεφυλλίσεις’ ηχητικά.  

Aν  θέλετε να  τους ακούσετε και τα γούστα σας ταιριάζουν με αυτά που σας περιέγραψα οι Your hand in mine θα είναι στο υπόγειο του COO bar( Βασιλέως Ηρακλείου 4)   στις  24 / 11 
http://www.yourhandinmineband.com/